Skoči na glavno vsebino

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE “KAJ VEŠ O PROMETU?”

V sredo, 18. 5. 2022, je potekalo medobčinsko tekmovanje “Kaj veš o prometu?”. Tekmovanje je poteklo v Rušah v organizaciji Občine Ruše in OŠ Janka Glazerja Ruše. Udeležilo se ga je 23  učencev iz OŠ Janka Glazerja Ruše, OŠ Selnice ob Dravi in OŠ Lovrenca na Pohorju.  Tekmovanje potekalo v dveh starostnih kategorijah in je obsegalo: testiranje preko spleta z vprašanji o cestnoprometnih predpisih, opremi koles in etiki v prometu, ocenjevalno vožnjo na prometnih površinah ter spretnostno vožnjo na poligonu.
Tudi na tem tekmovanju so učenci naše šole blesteli. V mlajši starostni skupini so tekmovali učenci 6. in 7. razredov: Ema Borucky, Sara Žnidarič, Jure Šarman in Žan Žnidarič in so osvojili ekipno 1. mesto. Med posamezniki je 3. mesto osvojila Ema Borucky 6. a.
V starejši starostni skupini so sodelovali učenci 8. in 9. razredov: Žiga Razpet, Maksim Mihelak, Maj Bruderman in Matevž Robnik ter so prav tako osvojili ekipno 1. mesto. Med posamezniki si je 3. mesto prikolesaril Žiga Razpet 8. a, povsem brez napak pa je tekmovanje zaključil Maj Bruderman 9. a in se tako uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 28. 5. 2022 na Jesenicah.
Vsem kolesarjem čestitke za odlične rezultate!
Mentorica: Rosana Pirš
(Skupno 579 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost