Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO ZA STARŠE

Ruše, 1. 11. 2021

SPOŠTOVANI STARŠI UČENCEV IN UČENK OSNOVNE  ŠOLE JANKA GLAZERJA RUŠE!

Zadeva: novosti za preprečevanje COVID-19, veljavnost 1. 11. 2021

S tem dopisom vas želim seznaniti z nekaterimi spremembami, glede preprečevanja okužbe z virusom COVID-19, ki so začele veljati 1. 11. 2021.

Samotestiranje je prostovoljno za vse učence od 1. do 9.  razreda. Učenci se samotestirajo dvakrat tedensko, doma. Razmak med dvema testiranjema je lahko največ 48 ur. Samotestiranje priporočamo v ponedeljek in sredo pred odhodom v šolo.

S samotestiranjem odkrijemo okužbe pri učencih, ki sicer ne kažejo značilnih znakov okužbe, a so z virusom okuženi in okužbo prenašajo naprej. Ta način ponuja učencem prijaznejšo izvedbo testiranja v varnem domačem okolju.

Prosim vas, da se z učenci o možnosti samotestiranja pogovorite in jih vzpodbudite, da izkoristijo to priložnost. Ravnajmo odgovorno do sebe in drugih. Samo od nas vseh  je odvisno ali bo pouk potekal v šoli ali od doma. Teste dobite ob predložitvi zdravstvene izkaznice  ali potrdila  o šolanju, v najbližji lekarni. Upravičeni ste do 10 testov.

Ob morebitnem pozitivnem hitrem testu nas takoj obvestite na naslov miro.jausovec@glazer.si  ali na telefon 040 744 283.

PROSIM VAS, DA V ŠOLO POŠILJATE SAMO ZDRAVE OTROKE!

BODIMO ODGOVORNI DO SEBE IN DRUGIH.

 

Lep pozdrav!

Ravnatelj:

Ladislav Pepelnik, mag

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost