Skoči na glavno vsebino

PISMA NAŠIH UČENCEV ZA STAROSTNIKE V DOMU POD GORCO

Naša šola se je ponovno priključila vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe pod okriljem Slovenske filantropije, ki tokrat nosi aktualen naslov Premagajmo osamljenost.

V letošnjem šolskem letu smo se kar nekaj časa šolali na daljavo. Tako kot so bile zaprte šole, so bili zaprti za obiske tudi domovi za starostnike. Vsi smo čutili osamljenost. Marsikoga pa je vse to spodbudilo k razmišljanju o sebi in odnosu do drugih. Znova smo se spomnili naših 8 krogov odličnosti. Nam jih je uspelo uresničevati v času šolanja na daljavo? Vse to in še kaj so učenci zapisali v pismih, ki smo jih ravno na svetovni dan mladih prostovoljcev (15. april) predali osebju in starostnikom v Domu pod gorco v Mariboru. Naš ravnatelj je vsem namenil nekaj spodbudnih besed, Filip Višič iz 6. a jim je na harmoniko zaigral podoknice, Maša Leskovar iz 5. a pa je s svojim žametnim glasom božala ušesa vseh prisotnih.

Učenci ste v času epidemije in šolanja na daljavo pridobili pomembne izkušnje. Veseli smo, da ste jih podelili v pismih za starostnike in tako pripomogli h krepitvi vezi med generacijami.

Hvala vsem, ki ste napisali pismo. Z njim ste nekomu polepšali dan. Skupaj ste napisali 152 pisem, prav za vsakega stanovalca Doma pod gorco. Hvala tudi vsem učiteljicam in učiteljem, ki ste spodbujali učence pri pisanju pisem.

Zapisala: Renata Štritof

(Skupno 461 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost