Skoči na glavno vsebino

PODROČNO POSAMIČNO IN EKIPNO PRVENSTVO V ŠAHU

V četrtek, 16. 11. 2023, se je v prostorih Srednje gradbene šole v Mariboru, odvijalo področno šahovsko posamično prvenstvo osnovnošolcev mariborske regije za šolsko leto 2023/24, na katerem je nastopilo tudi pet učencev in dve učenki naše šole.
V sekciji deklet do 15 let je odlično 3. mesto in s tem bronasto medaljo osvojila Sara Žnidarič, takoj zanjo pa je na 4. mestu končala Sara Štolfa. Obe sta si s svojimi dobrimi igrami priborili tudi nastop na državnem prvenstvu.
Tudi fantje so dosegli visoke rezultate. V sekciji fantov do 9 let je Vasja Viher osvojil 7. mesto. V sekciji fantov do 12 let, je Lin Žnidarič osvojil 14. mesto. V sekciji fantov do 15 let, je Tim Vahen osvojil 15. mesto, na 16. mestu mu je sledil Žan Žnidarič, njemu pa na 17. mestu Adrian Potočnik. Skupno je nastopilo več kot 100 učenk in učencev, kar 102.
Z osvojeno bronasto medaljo nadaljujemo uspešen niz nastopov, saj smo v petek, 10. 11. 2023, tudi v prostorih Srednje gradbene šole v Mariboru, na 2. turnirju štajerske kadetske lige v šahu, osvojili bronasto medaljo. Takrat je tretje mesto zasedel Tim Vahen. Skupno pa naša šola trenutno zaseda 2. mesto izmed 42 osnovnih šol, nekaj tudi iz sosednje Avstrije. Nekateri učenci naše šole pa tudi že igrajo v 3. državni članski ligi.
V četrtek, 30. 11. 2023, se je v prostorih Srednje gradbene šole v Mariboru odvijalo področno šahovsko ekipno prvenstvo osnovnošolcev mariborske regije za šolsko leto 2023/24, na katerem sta nastopili tudi dve ekipi naše šole.
V sekciji deklet do 15 let je ekipa naših deklic osvojila naslov podprvakinj ter se s svojo odlično igro tudi uvrstila na državno prvenstvo. Za ekipo so nastopile Sara Žnidarič, Sara Štolfa in Maja Stajnko.
Tudi ekipa fantov do 15 let je nastopila odlično in s tretjim mestom osvojila bron ter s tem lepo dopolnila uspeh deklet. Nastopili so Tim Vahen, Adrian Potočnik, Žan Žnidarič in Lin Žnidarič.
Če se kdo želi pridružiti šahovskemu krožku, nas lahko obišče v ponedeljek od 15:00 do 17:00 ali torek od 17:00 do 19:00 v prostorih glasbene šole v Rušah, v pritličju. Vabljeni!
Aljaž Gačnik, učitelj šaha na šahovskem krožku
Čestitke še enkrat vsem za uspešne nastope!
Aktiv predmeta šport
(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost