Skoči na glavno vsebino

SODELOVANJE NA REGIJSKEM OTROŠKEM PARLEMENTU

Zarja Marčič in Larisa Robič, obe iz 9. b, sta ponosno zastopali našo šolo na 34. regijskem Otroškem parlamentu®, ki se je odvijal v četrtek, 21. marca 2024 v Mariboru. Dogodka se je udeležilo skupaj 77 učencev z mentorji iz osnovnih šol iz Maribora in bližnjih občin.

Mladi so obravnavali temo duševnega zdravja otrok in mladostnikov ter v plenarnem delu zasedanja predstavili svoje ugotovitve, podali predloge in konkretne rešitve. Večkrat so poudarili, da potrebujejo osebo, ki ji lahko zaupajo in da so za njihovo duševno zdravje pomembni najprej družina, nato družba ter da šola pri tem zavzema pomembno mesto.

Čestitamo Larisi Robič, ki je bila izvoljena za zastopanje na državnem nivoju in bo tako skupaj z drugimi 10 delegati zastopala mariborsko regijo 8. aprila 2024 na 34. NACIONALNEM OTROŠKEM PARLAMENTU® v Državnem zboru v Ljubljani.

Zarja Marčič pa je novinarki Radia Maribor strnila svoje misli in povedala takole:

“Duševno zdravje mladih je najbolj odvisno od okolja, iz katerega prihajajo. Če si kot otrok postavljen v pozitivno okolje, boš pozitivno razmišljal, boš pozitivno usmerjen, ne boš imel toliko problemov s tem, kaj drugi mislijo o tebi. Če pa si postavljen v negativno okolje, boš bolj dvomil vase. Zato sta pomembna in družba in družina, saj so oni tvoje okolje, tvoj steber. Eni starši se zelo odzivajo na probleme njihovih mladostnikov, drugi malo. Nasploh je težko najti neko razmerje, saj se starši s temi problemi niso ukvarjali, ko so bili mladi. Vseeno je huje, če se sploh ne odzivajo na probleme njihovih mladostnikov, kot pa če se malo pretirano.” (več na povezavi: https://www.rtvslo.si/radio-maribor/otroci-zelijo-da-jih-slisijo-tudi-odrasli/702378)

Mentorica Renata Štritof

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost