Skoči na glavno vsebino

VRSTNIŠKO NASILJE

Ruše, 8. 5. 2023

Spoštovani starši !

Na naši šoli se zavedamo, da je osveščanje o vrstniškem nasilju tek na dolge proge. Zato že vsa leta organiziramo različne aktivnosti, na to temo in skušamo kar najbolj pozitivno vplivati, da bi bilo nasilja čim manj. Pri tem rabimo vašo pomoč. Le skupaj bomo zmogli vzpostaviti varno in vzpodbudno okolje za naše otroke. Starši si morate vzeti čas, ko je otrok v stiski. Pogovarjajte se z njim brez obsojanja, moraliziranja. Prisluhnite njegovim čustvom. Ne izogibajte se temam, ki bi vas spravljale v zadrego. Dajte mu vedeti, da se lahko z vami pogovarja o vsem kar ga teži. Opogumite ga. Predvsem bodite pozorni na spletno nasilje, ki je pogosto prikrito in ga težko odkrijemo. Obveščajte nas, če zaznate karkoli posebnega. Vaši otroci so naši učenci 24 ur na dan. Odzovite se, ko vas pokličemo na razgovor, da poskušamo skupaj najti ustrezno rešitev.

Naše sodelovanje s policijsko postajo Ruše je na visokem in profesionalnem nivoju. V luči zadnjih dogodkov smo sodelovanje še poglobili.

V tem tednu bodo imeli učenci 9. razredov dan dejavnost na temo spletnega nasilja. V prejšnjem tednu so imeli učenci 6. razredov dan dejavnost o varni in pravilni uporabi interneta. Pred prazniki nas je obiskal ambasador zdravja, znani reper, Challe Shalle, ki je z učenci spregovoril o zdravih navadah in kvalitetnem preživljanju prostega časa. V četrtek imamo okroglo mizo s priznanim strokovnjakom iz Severne Makedonije, dr. Kevereskim, ki se že vrsto let ukvarja s tematiko vrstniškega nasilja. Večina razrednih ure je namenjene tematiki sprejemanja drugačnosti in krepitvi pozitivnih moralnih vrednot.

Skupaj si prizadevajmo za prijaznejši jutri. Vsak od nas lahko prispeva kamenček v mozaik lepšega sveta.

Skupaj bomo zmogli.

Lep pozdrav!                                                                                                                                                                                                     Ravnatelj:

Ladislav Pepelnik, mag. l.r.

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost