Skoči na glavno vsebino

Knjižnica

BRANJE | UČBENIŠKI SKLAD | KAKO NAREDIM SEMINARSKO NALOGO | NOVO V KNJIŽNICI

Vsak dan vas pričakujem od 7. 00 do 14. 00.

V primeru drugega dela knjižničarke (nadomeščanje, sestanki, spremstvo, KIZ …), izobraževanj, bolezni bo knjižnica zaprta. O tem boste sproti obveščeni.

Tel. št.: 02 66 90 486

E-pošta: urska.krajnik@glazer.si

Izposojevalni rok: 21 dni

Knjižnica je namenjena učencem in delavcem šole. V njej imamo 16000 enot gradiva, največ je knjižnega, imamo tudi nekaj DVD-jev in CD-jev, ki pa so namenjeni predvsem učiteljem za izvajanje pouka. Naročenih imamo 21 izvodov serijskih publikacij, do nekaterih lahko dostopate v knjižnici ter si jih po potrebi tudi izposodite, kar nekaj revij pa imajo učitelji po razredih, saj se uporabljajo pri pouku.

Imamo tudi veliko čitalnico in udoben bralni kotiček, kjer se učenci zelo radi zadržujejo. V čitalnici se občasno izvaja učna pomoč, učenci jo radi uporabijo za skupinske projektne naloge, v njej se pripravljajo na govorne nastope, delajo domačo nalogo ter se učijo. Na razpolago sta tudi dva računalnika z dostopom do spleta in sta namenjena zgolj za šolsko delo.

Vsak mesec pripravljamo knjižne uganke za učence od prvega do petega razreda in za učence od šestega do devetega razreda. Učenci jih zelo radi rešujejo in se veselijo žrebanja in nagrade ob koncu meseca. Prav tako obeležujemo druge pomembne dogodke z razstavami in čajankami, pri KIZ urah se učimo, kako se znajdemo v knjižnici, kako najdemo potrebne informacije, se pogovarjamo o knjigah, prisluhnemo pravljici …

Vsekakor želimo, da je knjižnica prijeten prostor, kjer bodo učenci našli potrebne informacije, knjige in tudi svoj mir ter sprostitev.

Knjižničarka Urška Krajnik

(Skupno 2.977 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost