Skoči na glavno vsebino

NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

V ponedeljek, 8. aprila, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo 34. zasedanje nacionalnega Otroškega parlamenta. O osrednji temi Duševno zdravje otrok in mladih je razpravljalo 115 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije, med njimi je bila naša učenka Larisa Robič iz 9. b.

Program Otroški parlament spodbuja aktivno državljanstvo med mladimi. Na zasedanju so obravnavali štiri podteme: Kaj je duševno zdravje?; Vpliv okolja na moje duševno zdravje; Moji viri pomoči; Spremembe za krepitev mojega razvoja. Sledilo je plenarno zasedanje, kjer so mladi parlamentarci razpravljali s predsednico Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urško Klakočar Zupančič, s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom, z ministrico za kulturo go. Asto Vrečko, s predsednico Zveze prijateljev mladine Slovenije go. Darjo Groznik ter z drugimi predstavniki vlade in nevladnih organizacij.

V zaključku zasedanja so mladi parlamentarci izbrali novo temo otroškega parlamenta, ki se bo obravnavala v prihodnjem šolskem letu, to je ŠOLSKI SISTEM – Problemi šolskega sistema, ocenjevanje, vpis v srednjo šolo, balast v učnih načrtih, primerjava šolskih sistemov v različnih državah.

Zapisala: Renata Štritof

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost