Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO ZA STARŠE – 25. 11. 2021

Ruše, 25. 11. 2021

Spoštovani starši!

Do danes so se učenci že štiri krat uspešno samotestirali. Sporočam vam, da je bil samo en HAG test pozitiven, kar se je kasneje potrdilo tudi PCR testu. Samotestiranje je pomembno predvsem zaradi tega, da pozitivnega učenca odmaknemo iz procesa pouka. V kolikor je učenec pozitiven tudi na PCR testu, gredo v karanteno vsi učenci, ki so bili v visoko rizičnem kontaktu, razen tistih, ki so  COVID preboleli, jih ni bilo v šoli, ko se je pojavila okužba ali so bili cepljeni.

Od uveljavitve odloka je nekaj staršev spremenilo svoje mnenje in podalo soglasje za samotestiranje. Trenutno ostaja doma 21 učencev, ki se šolajo na daljavo. Ponovno apeliram na starše teh učencev, da razmislijo o svoji odločitvi. Svoje soglasje nam lahko posredujte kadarkoli. Zelo bi bil vesel, če bi se lahko vsi učenci šolali v šoli. Potrdilo o samotestiranju, ki ga šola izda učencu, velja tudi za obiskovanje obšolskih dejavnosti.

Za učence, ki se zaradi odklanjanja samotestiranja šolajo na domu, se jim v spletno učilnico naloži delo, navodila za delo in informacija kam posredujejo povratne informacije. Teh učencev do nadaljnjega ne ocenjujemo.

Za posamezen oddelek, ki gre v karanteno se organizira pouk na daljavo po urniku. Učenci, ki so v karanteni morajo ostati doma. Obiskovanje obšolskih dejavnosti ni dovoljeno.

Ker ostanejo v šoli učenci, ki so preboleli ali bili cepljeni, oziroma so v času zaznave okužbe bili odsotni, bomo temu primerno organizirati delo. Pouk bo potekal po urniku v obliki samostojnega dela, hibridnega pouka in s pomočjo videokonferenc. Učitelji so dosegljivi tudi v času pogovornih ur in ur svetovanja. Ocenjevanje bo opravljeno, ko se učenci vrnejo v šolo.

Spoštovani!

Trenutno je v Občini Ruše izjemno visok porast okužb. Prosim vas, da vsak po svojih močeh pripomore k zajezitvi virusa.

Hvala vam, da nam zaupate.

S spoštovanjem in veliko hvaležnostjo!

Ravnatelj: Ladislav Pepelnik, mag. l.r.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost