Skoči na glavno vsebino

SPREMEMBA TERMINA – TEČEMO Z ŽIGOM PEČNIKOM ZA SANJE OTROK

Obveščamo vas, da bo Pomladni dan športa prestavljen na soboto, 6. 5. 2023, zaradi neugodnih vremenskih razmer.

Za nevšečnosti se organizatorji opravičujejo.

Tečemo z Žigom Pečnikom za sanje otrok

V okviru pomladnega Dneva športa, ki bo v soboto, 15. 4. 2023, bodo Ruše tekle za dober namen.

Žiga Pečnik, vrhunski športnik in svetovni prvak v kikboksu (kickboksu) iz Ruš, bo pretekel polmaratona (21 km) in na ta način podprl potovanje otrok na športne igre v Južno Korejo. Dogodek  se bo odvil v Športnem parku Ruše ob 14:00. Žiga Pečnik bo tekel v spremstvu članov NITRO športnega centra in vseh sodelujočih.

Občina Ruše, Javni zavod Športni park Ruše, Osnovna šola Janka Glazerja Ruše in NITRO športni center vabijo vse ljudi dobrega srca, še posebej pa ljubitelje rekreacije, da se pridružijo dobrodelni akciji in pomagajo zbirati denar za otroke Osnovne šole Janka Glazerja Ruše, ki se bodo letos od 5. do 10. julija udeležili Mednarodnih otroških iger v Daegu pod sloganom »Enjoy it and dream together«. Tekmovali bodo v odbojki, košarki in plavanju.

Za udeležbo na teku se bodo pobirali prostovoljni prispevki. Tisti, ki res ne želijo teči, pa si lahko privoščijo »dobrodelno« palačinko. Ves izkupiček bo namenjen financiranju potovanja otrok na športne igre.

V sklopu tega bo tako organiziran Pomladni dan športa, ki ga sofinancira Fundacija za šport. Namen projekta Dan športa je na zabaven način predstaviti možnosti preživljanja prostega časa, rekreacije in športa v Rušah. Izveden je po modelu soorganizacije,  torej skupaj s klubi, društvi in organizacijami. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v plezanju, skejtanju, bike polu, disk golfu, potapljanju, se udeležili telovadbe, raznih predstavitev rekreacije in zdravega načina življenja, testiranja telesne pripravljenosti. Poskrbljeno bo za otroško animacijo in druženje vseh generacij. Celoten program po urah je dostopen na www.sportruse.si.

Skupaj tecimo z Žigom Pečnikom za sanje otrok.

RAVNATELJLADISLAV PEPELNIKOSNOVNA ŠOLA JANKA GLAZERJA RUŠELESJAKOVA 42342 RUŠE

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
SOGO Dostopnost